Yppet seg mot Champions League-motstander – tapte med tre mot fransk storlag – Storhamar

Yppet seg mot Champions League-motstander – tapte med tre mot fransk storlag

(Storhamar – Metz 32-35) Storhamar fikk en smak av Champions League-nivået da de møtte det franske topplaget Metz torsdag.

Tirsdag tapte Storhamar 22-32 mot Ikast i sesongens første treningskamp som ble spilt i forbindelse med ukens treningsleir i Viborg. I ettermiddag var franske Metz motstander. Lagene møter hverandre i første runde i Champions League 11. september.

JEVNT: Elinore Johansson, Ane Cecilie Høgseth og Guro Nestaker møter Metz i første gruppekamp i Champions League i høst.

Metz og Storhamar fulgte hverandre tett gjennom hele førsteomgangen. Etter 10 minutter var stillingen 6-6. Så kom en periode med mye bra Storhamar-spill. Guro Nestaker som er tilbake etter en skade i foten viste gode takter. Etter 17 minutter var Storhamar i ledelsen 9-7. Metz gikk til pause med ledelse 18-15. I andreomgang ledet Metz 25-19 etter 11 minutter. Scoringer av Anniken Obaidli, som leverte en meget solid kamp, og Tina Abdulla sendte Storhamar bare to mål bak – 23-25. Etter 23 minutter ledet Metz 30-28. Kampen endte med seier 35-32 til det franske storlaget.

Les også: Hjemvendt hockeyproff til Storhamar Håndball Elite

– Det var noen steg opp fra kampen mot Ikast. Vi har jobba mye med 5:1-forsvar. I dag funket det bedre enn sist, og det er bare naturlig. I angrep handlet det mest om å finne timingen med hverandre og kjøre trekkene våre ordentlig. Jeg synes det satt bedre enn mot Ikast, sier Maja Jakobsen.

Hun synes det er godt å få med seg en bra prestasjon mot en så god motstander.

– De manglet noen spillere, men det er uansett gøy å få denne matchinga. Det er absolutt godt å kjenne på. Vi vet at vi matcher mange av lagene når vi er på vårt beste. Men vi trenger tid så vi får trent godt, kommenterer Jakobsen.

Metz var i semifinalen i Champions League for to måneder siden, der de tapte mot Vipers, som senere vant finalen. Metz er blitt franske seriemestere 24 ganger.

Les også: Tapte mot solid Ikast-lag

Blant de nye spillerne på det franske laget denne sesongen er danske Kristina Jørgensen, som spilte i Viborg i fjor. Metz trenes av Emmanuel Mayonnade, som tidligere var nederlandsk landslagstrener.

NY KAMP FREDAG: Fredag møter Kenneth Gabrielsen og Storhamar Viborg, med Tonje Enkerud og Emilie Hovden i troppen.

– Det er tidlig for begge lagene, så jeg legger ikke mye vekt på denne kampen, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

Han mener det var en god del bedre enn i tirsdagens kamp mot Ikast.

– Til dels var vi bedre på dueller i begge ender. Det var bra flyt i noen perioder, mens vi i andre perioder slet mer. Men det var et godt lag vi møtte. Resultatet er én ting, og prestasjonen er en annen ting. Det er der vi er nå. Vi fikk de svarene vi ønsker på det vi har trent på. Det er viktig. Jeg er fornøyd med hva vi fikk ut av kampen. Vi fikk mange positive svar av enkeltspillere. Det var fint. Guro viste mye bra. Det er godt at hun kommer i gang på så kort tid. Og Anniken var fantastisk bra, sier Gabrielsen, som er fornøyd med utbyttet av treningsleiren i Viborg så langt.

– Det er tøft med oppkjøring som håndballspillere. Vi skal blåse på i morra og jobbe oss opp fra kjelleren etter denne kampen. Det er trening i morra tidlig, før det er ny kamp på kvelden. Lørdag er det trening, så reiser vi hjem søndag. Så er det på’n igjen med ny tøff uke, sier Gabrielsen.

Neste helg skal Storhamar være med i Skjærgårdslekene i Larvik.