Råtøff uke for Elinore & Co – tre kamper på fire dager: – Absolutt viktig og nyttig – Storhamar

Råtøff uke for Elinore & Co – tre kamper på fire dager: – Absolutt viktig og nyttig

– Absolutt viktig og nyttig, sier Storhamar-spiller Elinore Johansson (26) om å møte Champions League-lag i oppkjøringen. I kveld Storhamar sin tredje treningskamp på fire dager, mostander er Viborg.

Storhamar tapte 32-35 mot Metz torsdag kveld. Lagene møtes igjen i Champions League i Frankrike 11. september. Det blir Storhamars aller første match i den gjeveste turneringen.

– Vi fikk en bedre start enn mot Ikast. Vi fikk forsvaret vårt til å stemme mer. Vi har trent på 5:1-forsvar siden vi startet opp, og jeg synes vi fikk det til bedre mot Metz. Medvinden i forsvar tok vi med oss videre, enten gjennom kontringer eller at det ga oss en god følelse i angrep, sier Elinore Johansson.

– Hva synes du om å spille 5:1 i forsvar?

– Jeg var litt skeptisk i starten, men det er kult når vi får det til. Det er ikke så mange lag som spiller det. Met kan være frustrerende når vi ikke får det til, så det er viktig å være tålmodig, for det tar tid. Det krever at alle er påskrudd hele tiden. Gjør man bare én feil, blir det veldig tydelig, sier Johansson.

NY KAMP: Elinore Johansson og Storhamar spiller mot Viborg i kveld.

Det er en måned igjen til seriestart og fem uker igjen til Champions League. Sånn sett var det greit å møte topplag som Ikast og Metz i treningskamp. Det er bare to måneder siden Metz tapte mot Vipers i semifinalen i Champions League. Ikast tapte 33-34 mot tyske Bietigheim i semifinalen i Europa League i mai.

– Det er absolutt viktig og nyttig å møte bra lag så tidlig i oppkjøringen. Tidligere har vi pleid å møte bedre og bedre lag utover oppkjøringen. Nå har vi møtt Ikast og Metz i de to første kampene. Ikast er ikke i CL, men holder absolutt nivået. De var dyktige, sier Johansson, som merker det har vært beinharde treningsuker etter at Storhamar startet opp fellestreningene 19. juli.

– Jeg er sliten, men sånn treningssliten. Vi har vært her siden søndag, så sånn er det, sier Elinore.

I kveld er det ny treningskamp mot Viborg kl. 19.00. Kampen kan du følge på HA som er til stede i Viborg. Kampen streames dessuten på Facebook (Generation Handball), og det kommer jevnlige oppdateringer i vår Facebook- og Instastory.