To gylne muligheter innenfor rekkevidde: – Det jo helt opp til oss selv hvordan utfallene blir – Storhamar

To gylne muligheter innenfor rekkevidde: – Det jo helt opp til oss selv hvordan utfallene blir

Med fem gruppekamper igjen i Champions League ligger Storhamar an til sluttspill – og har klatret opp til sølvplass i serien. – Jeg håper likevel at vi klarer å bli mer stabile og få ut det fulle potensialet i laget, sier høyrekant Tina Abdulla (25).

Lørdag spiller Storhamar borte mot Györ. Kampen vises direkte på Viasat+ og Viaplay klokken 16.00. Györ er på tredjeplass i gruppen, ett poeng bak Metz, som kommer til Hamar 12. februar. Storhamar er på sjetteplass, som betyr sluttspill.

SEIER ONSDAG: Her jubler Anniken Obaidli og Tina Abdulla etter onsdagens seier mot Romerike.

– Det er første Champions League-kamp på nyåret, så det blir sikkert litt sånn «komme i gang nerver», tipper jeg. Vi må bare gå ut på banen med lave skuldre å spille vårt spill. Det er ingen som forventer at vi skal vinne denne kampen, men jeg håper og tror vi kan gjøre en god prestasjon, sier Tina Abdulla.

Da Storhamar og Györ møttes i Boligpartner i oktober, ledet ungarerne 15-13 ved pause og vant kampen 35-21.

– Det viktigste vi tar med oss er definitivt førsteomgangen. Da gjorde vi mye riktig, satte et godt forsvar og spilte gode angrep som ga uttelling. Så vi må bare prøve å gjenskape det og holde hele kampen ut, sier Abdulla.

TETT MED KAMPER: Tina Abdulla sier Storhamar-spillerne er flinke til å restituere mellom kampene i et travelt program.

Les også: Fikk operert inn pinner i hånda etter bruddet

Det er rimelig hektisk for Storhamar i ukene som kommer der kampene kommer som perler på snor. I tillegg er Kristin Venn og Line Ellertsen fremdeles på skadelisten.

– Selvfølgelig kjenne man det på både kropp og hode med så tett program, men jeg synes vi er flinke til å trene riktig mellom kampene. I tillegg til å legge ned arbeid som gjør at man er restituert og klar til ny kamp, sier Tina Abdulla.

SOLIDE: Stine Bredal Oftedal, Silje Solberg, Veronica Kristiansen, Viktória Gyori-Lukács og Csenge Fodor er på tredjeplass i gruppa.

Hva er du mest fornøyd med både for din egen del og lagets del så langt denne sesongen?

– Det er litt vanskelig å si, vi har kanskje vært altfor varierende denne sesongen. Vi har kamper som Zagreb hjemme der alt klaffet, og man fikk virkelig ut hele potensialet i laget. Men så har vi for eksempel Sola hjemme der vi ikke helt fikk det til og måtte gi vekk ett surt poeng. Per dags dato ligger vi på andreplass i serien noe som er klart er et mål. I tillegg til at vi fortsatt har store muligheter til å ta oss videre i Champions League. Så sånn sett er det jo helt opp til oss selv hvordan utfallene blir, og det får vi ta med oss. Jeg håper likevel at vi klarer å bli mer stabile og få ut det fulle potensialet i laget. For min egen del syns jeg at jeg har mye mer og gå på, men hvis jeg skal se noe positivt i det så syns jeg at jeg har gjort en okey i Champions League, sier Tina Abdulla.

– Hva har dere lært mest av så langt i Storhamars første sesong i CL?

– Vi har nok lært at man ikke kan være en halv prosent under 100 en gang, for da blir det stygt. Men når det er sagt, har vi nok også lært at man kan spille jevnt mot de aller beste hvis man er påskrudd. 

– Det ble noen sure poengtap før jul (Sola, Larvik, Molde). Hvordan har det påvirket dere?

– Det er aldri gøy å gi fra seg poeng. Vi har vel alle sammen følt på at det har vært surt, og unødvendige poengtap. Det har vært noen tunge dager med irritasjon, men med et så tett kampprogram har man ikke tid til å dvele altfor lenge med det. Jeg håper at vi klarer å snu det til noe positivt, og skape en vinnerkultur i laget som gjør at man klarer å vippe slike kamper til vårt favør, sier Abdulla.

GYÔR: NESTE: Lørdag spiller Tina Abdulla, Martine Svendsberget og resten av Storhamar-laget mot Györ.