Györ-treneren: – Håper å se dere i Champions League neste sesong – Storhamar

Györ-treneren: – Håper å se dere i Champions League neste sesong

(Györ – Storhamar 39-26) Storhamar leverte tidvis mye bra borte mot Györ lørdag ettermiddag.

– Jeg synes vi leverte bra i store deler av kampen. Men vi møtte et veldig bra lag, det beste laget vi har spilt mot denne sesongen. Dette er de beste spillerne, og det er vanskelig for spillerne våre å steppe opp, for det er trøkk hele tiden, sa Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen på pressekonferansen etter kampen.

Storhamar lå under 1-5 etter fem minutter, men fikk etter hvert noe kontakt i målprotokollen. Hjemmelaget rykket imidlertid fra igjen og ledet 12-6 etter 18 minutter og 15-9 etter 22 minutter. Mot slutten av førsteomgangen leverte Storhamar mye bra spill, og lagene gikk til pause med 17-13-ledelse til ungarerne. De siste 25 minuttene av omgangen endte altså 12-12.

Pressekonferanse: Line Haugsted (f.v), Ambros Martin, Kenneth Gabrielsen og Moa Fredriksson.

I andreomgang scoret Györ tre kjappe på fire minutter – og vips så ledet de 20-13. Storhamar kom tilbake, og ni minutter ut i omgangen ledet hjemmelaget 22-18.

Storhamar misbrukte sjanser i førsteomgang, noe de fortsatte med etter pause, men de møtte meget solide keepere i Silje Solberg og Sandra Toft som sto hver sin omgang. Ved halvspilt andreomgang ledet Györ 25-19, og Storhamar hang greit med. Etter 20 minutter ledet hjemmelaget 30-21. Det fløt greit i angrep for ungarerne som dro i land seier 39-26 og to poeng.

– Vi kom tilbake tre ganger i kampen, og vi lå fem mål bak etter 46 minutter. Det er godt gjort av oss, og vi kan ta med oss mye fra denne kampen og inn i vår neste kamp, sier Kenneth Gabrielsen.

Györ-trener Ambros Martín sa på pressekonferansen at Györ i desember spilte gode førsteomganger og slapp seg ned etter pause. Han var selvsagt fornøyd med ungarernes prestasjon i andreomgang i denne kampen.

– Denne kampen var et viktig steg fremover for oss. Jeg synes vi leverte en god kamp, og sa videre til Moa Fredriksson og Kenneth Gabrielsen på pressekonferansen:

– Jeg håper å se dere i Champions League neste sesong.

Nylig ble det klart at han gir seg i Györ etter sesongen, og foreløpig er det usikkert hvilket lag han trener neste sesong.

Györ – Storhamar 39-26 (17-13)
Champions League:

Storhamar: Sofie Ege Grønlund, Eli Marie Raasok – Susanne Liberg Amundsen 2, Marthine Svendsberget, Ane Cecilie Høgseth 3, Elinore Johansson 1, Maja Jakobsen 3, Tina Abdulla 2, Olivia Löfqvist 5, Mathea Enger, Moa Fredriksson, Anna K. Jacobsen, Mia Zschocke 2, Anniken Obaidli 6, Guro Nestaker 2.
Toppscorere Györ: Linn Blohm og Stine Bredal Oftedal, begge 5
Utvisninger: Györ 5×2 min, Storhamar 5×2 min
Dommere: Ana Vranes og Marlis Wenninger, Østerrike