Storhamar i rute med sponsorbudsjettet – Storhamar

Storhamar i rute med sponsorbudsjettet

Noen uker før seriestart har Storhamar Håndball Elite kommet i mål med sponsorbudsjettet.

Jan Kåre Hjelmseth har jobbet et halvt år i jobben som markedssjef i Storhamar Håndball Elite. Hjelmseth sier klubben har et sponsorbudsjett på ca. 8 millioner kroner, noe som er en økning på 10 prosent fra i fjor. 

– Vi er 100 prosent i mål med sponsorbudsjettet, og det er jo kjempegøy. Men vi ser at kostnadssiden har økt, og det er ikke på lønn, sport eller administrasjon, men på økte kostnader generelt.  

Han utdyper:

– Det er jo prisøkningen generelt i samfunnet, fra leverandør, fraktkostnader og så videre som er blitt dyrere. I tillegg er fly, bussreiser og overnatting på hotell blitt en vesentlig høyere kostnad enn det i utgangspunktet så ut til å bli. Det må vi bare ta til etterretning og jobbe med. Vi har hele tiden fokus på å ha en sunn økonomi, og da må vi fortsette på jobben vi har starta. Vi er veldig positive til hvordan næringslivet støtter opp om toppidretten på Hamar. Det er også en utfordring at vi kjemper om de samme samarbeidspartnerne og de samme sponsorkronene vi alle jager etter. Samtidig er det sånn at vi skaper aktiviteter for hverandre, og vi skaper engasjement gjennom felles relasjoner. Det at vi nå ser at vi kan bruke det nettverket sammen på en god måte, gjør at det er enklere å komme ut og selge klubben vår. Ut fra tilbakemeldingene vi får fra bedrifter på Hamar, så har Storhamar Håndball Elite et godt renommé. Og mye av dette er på grunn av den snuoperasjonen som er blitt gjort i klubben gjennom mange år. Vi er nøkterne, ydmyke og takknemlige for at vi er der vi er nå. Slik som markedet er nå må vi fortsette å bygge opp økonomien i klubben vår. For å drifte godt må vi bygge administrasjon for å ha kapasitet til å gjennomføre og ha oppfølgning mot sponsorene. Det handler hele tida om å sette riktige forventninger til samarbeidspartnerne om hva vi gjensidig kan forvente av hverandre. Ikke minst hele tida evaluere den jobben man gjør. Produktet vårt er veldig bra. Og da snakker jeg om hele Storhamar Håndball Elite, sier Jan Kåre Hjelmeseth.

Det nærmer seg seriestart. Storhamar er midt i en tøff oppkjøring og har åpnet med seire i treningskampene. Først ble det 38-25 over Byåsen, deretter 38-26 mot Follo og i går ble det seier 37-29 mot Molde. I kveld er det kamp mot svenske Sävehof.

Fem nye spillere er på plass til årets sesong. Mia Solberg Svele er tilbake etter to sesonger i danske Nykøbing Falster. Tonje Enkerud er også tilbake etter to år i Viborg. I tillegg er Olivia Lykke Nygaard hentet fra Fana, Mathilde Rivas-Toft fra Viborg og Ingeborg Storbæk Monné er hentet opp fra Storhamars 1. divisjonslag.