Storhamar rundspilte Champions League-klare Sävehof og vant 36-14: – Viser at vi har noe i Europa å gjøre – Storhamar

Storhamar rundspilte Champions League-klare Sävehof og vant 36-14: – Viser at vi har noe i Europa å gjøre

(Storhamar – Sävehof 36-14) Storhamar vant med 22 mål mot svenske Sävehof som skal spille Champions League kommende sesong. Storhamar slapp inn fire mål i andreomgang.

Kveldens kamp mot Sävehof var Storhamars fjerde treningskamp på én uke. Storhamar hadde tre seire på rad, 35-23 mot Byåsen sist torsdag, 38-26 mot Follo tirsdag og 37-29 mot Molde onsdag. Også Sävehof spilte treningskamp onsdag, de møtte Vipers og tapte 24-40.

Sävehof ble svenske mestere forrige sesong og fikk i motsetning til Storhamar plass i Champions League.

Storhamar åpnet sterkt i Strømmhallen i Svelvik og ledet 5-1 før det var gått fire minutter. Da tok Sävehof timeout.

SEIER: Ane Cecilie Høgseth og Storhamar vant mot Sävehof torsdag kveld.

Ved halvspilt førsteomgang ledet Storhamar 12-6. 22 minutter ut i omgangen ledet Storhamar 14-8. Storhamar gikk til pause med ledelse 17-10.

Storhamar åpnet også solid etter pause og var oppe i timålsledelse (21-11) tidlig i andreomgang. Halvveis ut i andreomgangen ledet Storhamar 23-12. Åtte minutter før slutt satte Ingeborg Storbæk Monné inn Storhamars scoring nummer 30 for kvelden og ledet 30-13. Storhamar vant til slutt andreomgangen 19-4 og matchen 36-14.

– En særdeles god kamp av oss. Målvakter på et høyt internasjonalt nivå. De fleste spillerne leverte på et høyt internasjonalt nivå – og enda har vi mer å gå på. Vi møtte Sveriges beste lag som skal ut i Champions League. Jeg tror det trigga oss litt ekstra i dag, så det var jo positivt. Det er vel ikke noe annet å si enn at dette her er sånn vi ønsker å se Storhamar ofte denne sesongen, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

– Fire baklengs i andreomgang…

– Ja, altså Det er som jeg sa, to målvakter på et høyt internasjonalt nivå. Vi fikk litt mer press i andreomgang, Eli plukker, og da de kom alene så plukka hu dem og. Hun kom inn i en veldig god stim. Og det var et veldig godt forsvar i dag, sier Gabrielsen og fortsetter:

– Forsvarsmessig går det på de enkleste tingene som vi skal være veldig gode på, og det var mye bra i dag. Vi prøvde litt syv mot seks i ankomsten, da ble det litt rot. Men i etablert angrep da vi satte opp de kombinasjonene vi skal og er litt tålmodige med ball og er fortrolige så ble det ekstreme rom. Vi har noen typer som er helt råe, sier Kenneth.

Også Tonje Enkerud var godt fornøyd med Storhamars prestasjon torsdag kveld.

– Vi hadde satt oss noen punkter før matchen, vi ville forbedre en god del fra forrige match, og allerede i pausa snakka vi om at de punktene var mye bedre. Vi var tøffere i forsvar og traff på dueller, og byttene satt bedre enn de har gjort før. Jeg føler vi har tatt steg for hver kamp. Framover synes jeg egentlig det har vært bra flyt alle kamper. Det sitter overraskende bra, det har vært bra tempo og god flyt, så vi scorer i hvert fall nok mål, sier Enkerud.

SNART HJEMMEKAMP: Mia Solberg Svele og Storhamar får besøk av Larvik lørdag 19. august.

Storhamar kommer hjem fra treningsleiren i Svelvik lørdag. Tina Abdulla synes det har vært en veldig fin uke.

– Det har vært gøy. Vi har spilt mange kamper, og kjent på hvordan vi ligger an. Vi har hatt det veldig gøy sammen, som er stikkordet for denne turen, sier TIna.

– Dritkult at vi fikk satt så mye fart. Vi bytter og folk kommer inn, og det er like stor fart, og vi viste glede og attityd på banen. Vi klarte å holde det gående, og vi slapp dem ikke innpå. Det er bra, sier Tina.

– Ekstra kult at dette er et Champions League-lag og?

– Absolutt. Det viser at vi fortsatt har noe å gjøre i Europa. Det får vi bare ta med oss videre, sier Abdulla.

P.S: Guro Nestaker og Kristin Venn spilte ikke kveldens kamp.

KAMPFAKTA:
Storhamar – Sävehof 36-14 (17-10)
Treningskamp:

Storhamar: Eli Marie Raasok, Olivia Lykke Nygaard – Susanne Liberg Amundsen 4, Ane Cecilie Høgseth 4, Ingeborg Storbæk Monné 2, Mathilde Rivas-Toft 4, Tina Abdulla 6, Tonje Enkerud 5, Olivia Löfqvist 2, Mia Solberg Svele 2, Line Ellertsen 1, Anna K. Jacobsen 1, Anniken Obaidli 4, Mathea Enger.

Lørdag 19. august har du muligheten til å se laget hjemme i Boligpartner Arena. Da kommer Larvik på besøk, og det blir gjensyn med blant andre Arne Senstad, Lise Løke og Heidi Løke.

Husk også KICKOFF på Festiviteten Bar og Scene onsdag 23. august. Da blir det presentasjon av spillerne, intervjuer og underholdning. Knut Skeie Solberg er konferansier.

Storhamar spiller sesongens første seriekamp 30. august kl. 18.30. Da er Romerike motstander i Skedsmohallen. Første seriekamp hjemme er mot Oppsal 6. september kl. 18.00.