Sjekk hvem som er tilbake på banen – og Kenneth tror det blir Storhamars beste sesong med ham og Axel ved roret – Storhamar

Sjekk hvem som er tilbake på banen – og Kenneth tror det blir Storhamars beste sesong med ham og Axel ved roret

Kristin Venn og Guro Nestaker har begge kjempet seg tilbake etter hver sin skade og er tilbake på banen mot Larvik lørdag.

Kristin Venn fikk skuldra ut av ledd i mars, mens Guro Nestaker ble kneoperert i mai. Storhamar-duoen er tilbake på banen lørdag i det som er Storhamars siste kamp før seriestart borte mot Romerike 30. august.

– Kristin og Guro får noen minutter lørdag. De har jobba godt for å komme tilbake. Guro ser fin ut i kneet, og Kristin har hatt bra progresjon med skuldra, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen. Han innrømmer han er litt spent før Larvik-kampen.

TILBAKE: Kristin Venn er med mot Larvik lørdag.

– Jeg er litt spent. Det er den siste kampen vår før seriestart. Vi har hatt en fornuftig og god oppkjøring med alt det som hører med. Men vi nok mulig litt nede på stålet når det gjelder kroppene og det mentale, og jeg er spent på hva vi kan mobilisere mot Larvik, sier Gabrielsen.

– Larvik kommer til å utfordre oss mer på fart enn de andre lagene vi har møtt i oppkjøringen. Det er en mental bit å få pressa ut enda mer der, før vi skal sleppe opp og roe ned etter en meget intens periode. Oppkjøringen vår har vært over all forventning. Det er sjelden jeg har hatt en oppkjøring der nesten alle spillerne har vært tilgjengelige i over 30 dager. Vi har fått lagt ned et stykke veldig bra arbeid, og det lover godt før vi starter med obligatoriske kamper. Jeg kan ikke huske jeg har hatt en så god oppkjøring med noe lag jeg har trent. Det er ekstremt dedikerte spillere her som alle har lagt ned noen prosent ekstra, sier Kenneth.

TILBAKE PÅ BANEN: Guro Nestaker er med i troppen mot Larvik.

Mia Solberg Svele, Tonje Enkerud, Mathilde Rivas-Toft, Olivia Lykke-Nygaard og Ingeborg Storbæk-Monné er hentet inn før sesongen. Gabrielsen mener alle fem passer utmerket inn i spillergruppa.

– Vi har truffet veldig godt. I tillegg har de spillerne som spilte her forrige sesong også tatt steg når det gjelder kultur, verdier og ikke minst ferdigheter, sier Kenneth.

– At det har vært så bra i kamper og på trening, er du redd for at det kan bli en hvilepute?

– Vi har presterte meget godt i alle kampene vi har spilt. Prestasjon har gjort at resultatet har blitt litt over forventing i alle kampene. Men det gir oss selvtillit at det vi driver på med fungerer. Vi har som sagt en meget dedikert spillergruppe som vet forskjell på treningskamper og obligatoriske kamper. Alle skjønner at hvis vi senker oss i treningsarbeidet, så går det utover resultatet over tid. Så jeg er ikke noe bekymret for at det blir noen hvilepute etter å ha prestert godt i noen treningskamper. Det skal heller trigge oss ekstra til å prestere enda bedre resten av oppkjøringsperioden, svarer Gabrielsen.

STORHAMAR-RETUR: Tonje Enkerud og Mia Solberg Svele er tilbake i Storhamar etter noen sesonger i dansk håndball.

I fjor var Vipers som vanlig suverene og vant tre titler her hjemme i Norge – og toppa sesongen med å vinne Champions League nok en gang.

– Er dere nærmere Vipers denne sesongen?

– Vi har ikke snakka om målsettingen for sesongen ennå. Det skal vi gjøre i fellesskap kommende uke. Men ut fra strukturen og kjemien blir jeg overraska hvis Storhamar ikke gjør sin beste sesong under nåværende team. Per dags dato ser det ekstremt solid og godt ut. Vi har store muligheter. Vi skal bli leie å ha med å gjøre både i Norge og i europacupen. Det er et stort ønske vi har, men som sagt tas målsettingen til uken. Når det er sagt, er vi i angrepsposisjon og sykt offensive i tankesettet i hele Storhamar nå. Det er sånn det skal være når man er lillesøster. Da må man jobbe hardt for å komme opp enda ett nivå fra i fjor, sier Kenneth Gabrielsen.

I FORM: Ane Cecilie Høgseth mistet flere måneder av forrige sesong. Strekspilleren er tilbake i toppform.

Han sier at flere av spillerne i årets Storhamar-tropp «ikke vet hvor gode de er».

– Vi har mange flinke spillere i Storhamar,og potensialet er skyhøyt.  En vesentlig ting er at spillerne må ha mer tro på egne ferdigheter. Jo bedre individuelle ferdigheter, desto lettere er det å få konseptet til å fungere. Veldig mange av våre spillere har noen prosent å gå på, mener treneren.

For Storhamar-publikummet byr lørdagens kamp mot Larvik på gjensyn med tidligere Storhamar-trener Arne Senstad. Tidligere landslagsveteran og Storhamar-spiller Heidi Løke er i klubben og nylig gjorde lillesøster og tidligere Storhamar-spiller Lise Løke comeback i Larvik.

– Hva kan du si om lørdagens motstander?

– Jeg har hatt mange  kamper mot Arne Senstad opp gjennom årene. Jeg vet hva vi har i vente. Det blir mye løping og et bra tempo. De har garantert  et godt konsept og spiller en fin type håndball. Jeg tror linjespillerne deres blir svært delaktige i spillet. Selv om Larvik har noen spillere ute, blir det nok «full fyr» og ganske moro, sier Gabrielsen.