Bortekamp mot Tertnes i kveld: – Forventer et lag som har troa på at de kan slå oss – Storhamar

Bortekamp mot Tertnes i kveld: – Forventer et lag som har troa på at de kan slå oss

Det er ikke mange ukene siden Tertnes tapte knepent mot Vipers. I kveld spiller Storhamar siste seriekamp før VM-pausen borte mot Tertnes.

Tertnes yppet seg mot Vipers. Stillingen ved pause var 15-15. Tertnes ledet med fire mål (21-17) tidlig i andreomgangen borte mot Vipers i kampen som endte 36-33 til Vipers.

– Siste seriekamp på noen uker, hva forventer du mot Tertnes, Kenneth Gabrielsen?

– Vi hadde en tøff bortekamp mot de forrige sesong, mener å huske at vi lå under store deler av kampen. Vi klarte å snu det slutt og vant etter hvert komfortabelt. De har mange unge meget gode spillere. Tertnes har en del formasjoner i forsvarsspillet sitt. Vi kan møte alt fra et tilnærmet normalt forsvar, eller så kan det bli et ultraoffensivt. Jeg tenker at det blir en miks gjennom kampen. Litt det samme med angrepsspillet, alt fra små avtaler til 7-6 spill. Så vi forventer et lag som har troa på at de kan slå oss, og vi har meget stor respekt for Tertnes og konseptet de praktiserer. Det er masse kvalitet hos dem. De har scoret mye mål mot flere av de antatt topplagene i serien, blant annet 36 mål borte mot Vipers og var nær seier der. Så scoret de vel 33 mål hjemme mot Sola i cupen. Så forsvar og målvaktsspillet vårt må helt klart være på et godt nivå, sier Kenneth Gabrielsen.

– Hvilke spillere må dere se ekstra opp for i kveld?

– Henriette Espetvedt Eggen har vært drivende god i flere av de kampene vi har sett av Tertnes denne sesongen. Så der må vi være på jobb i 2×30 minutter. Ellers har de ganske mange spillere som har gode ferdigheter. Totalt sett er det først og fremst det kollektive Tertnes vi må få orden på.

Hva har vært fokus på trening mandag og tirsdag?

– Det vanlige, ingenting spesielt.  Litt ekstra snakk rundt det å møte et utgruppert forsvar. Ellers helt normale gode kampforberedelser der vi har gått igjennom det vi mener er viktigste.

– Ligger søndagens viktige kamp mot Höör og skurrer litt i bakhodet?

Nei, det har ikke vært stort snakk rundt den kampen. Den tar vi opp igjen i fra torsdag. Har god tid til å legge en god plan for søndagens kamp. Nå er det kun Tertnes som gjelder.

I kveld kl. 18.00: Tertnes – Storhamar kl. 18.30 (TV2 Play)

Øvrige matcher i kveld:
Sola – Romerike Ravens kl. 18.00
Vipers – Follo kl. 18.00
Byåsen – Molde kl. 18.30
Gjerpen – Oppsal kl. 18.30