Fantastisk stemning da Storhamar vant toppoppgjøret – Storhamar

Fantastisk stemning da Storhamar vant toppoppgjøret

(Storhamar – Podravka 31-22) Storhamar vant med ni mål hjemme mot Podravka foran over 1400 tilskuere i Boligpartner Arena.

Storhamar fikk en god start på førsteomgangen og ledet 10-6 etter 13 minutter og gikk til pause med ledelse 19-11. Tidlig i andreomgang fikk Mia Solberg Svele sin tredje tominutter og fikk rødt kort.

Storhamar ledet 22-15 ni minutter ut i andreomgangen og hadde kontroll hele veien. Det ble til slutt seier 31-22 i det som var en meget solid kamp av Storhamar, som nå leder gruppen sin i European League.

– En veldig bra kamp av oss. Det ble en særdeles hektisk start på andreomgang med røde kort og vi kom litt ut av det. Men det er et vanskelig lag å spille mot. Jeg er veldig fornøyd. Vi fikk kampen akkurat dit vi ønsket, og førsteomgangen var ekstremt god, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

– Disiplinen i førsteomgang synes jeg var helt fantastisk. Da er vi nøye med ball. Vi gjorde det vi skulle på en skikkelig god måte, både i forsvar og i etablert angrep. Det synes jeg var bra. Så ble det som sagt litt rot i andreomgangen, men det er sjelden to omganger er like. Vi slapp inn 22 mål mot et lag som tross alt ikke har tapt en kamp på ett år, så det er vi veldig fornøyd med, sier Kenneth.

Forrige gang Podravka tapte en kamp var 19. februar i fjor.

– Det var en vanskelig kamp for oss. Vi visste det ville bli veldig vanskelig i en fullsatt hall. Vi visste også at Storhamar ønsket å vise seg fra en bedre side enn i den første kampen. Vi manglet noen spillere, så det ble ikke lett. Men vi forsøkte vårt beste, sier Marko Brezic, som er assistenttrener i Podravka.

Anniken Obaidli ble toppscorer med åtte fulltreffere. Storhamar-keeper Olivia Lykke Nygaard ble kåret til kampens beste spiller. Hun hadde en redningsprosent på 43.

– Vi holdt oss til kampplanen og var skikkelig revansjesugne på å ta seieren etter en litt bitter tur til Kroatia sist (tap 19-23). Det var deilig, sier Olivia Lykke Nygaard?

– Hva føler du funka bra i dag?

– Jeg synes vi satte forsvaret veldig bra. Vi var tette og kompakte, som gjorde at det ble lettere for meg å stå bak. De fikk vanskelig for å komme til sjanser. I tillegg fikk vi løpt, noe som vi er flinke til, sier Olivia.

– Bra stemning i hallen også?

– Ja, det var dritgøy å se opp på tribunen at det var fullt. At folk heia og var med i kampen. Så det var gøy.

KAMPFAKTA
Storhamar – Podravka 31-22 (19-11)
European League, gruppespill:
Storhamar:
Olivia Lykke Nygaard, Eli Marie Raasok – Anniken Obaidli 8, Guro Nestaker 12, Tina Abdulla 4, Mathilde Rivas-Toft 3, Olivia Löfqvist 3, Ane Cecilie Høgseth 2, Kristin Venn 2, Mia Solberg Svele 2, Line Ellertsen 2, Susanne Liberg Amundsen, Ingeborg Storbæk Monné, Maja Jakobsen, Mathea Enger, Anna Klausen Jacobsen
Toppscorer Podravka: Katarina Pandza 5
Utvisninger: Storhamar 7×2 min, og ett rødt kort (Svele Solberg), Podravka 6×2 min og ett rødt kort (Kalauss)
Dommere: Titouan Picard og Pierre Vauchez, Frankrike
Tilskuere: 1434 i Boligpartner Arena

Neste kamp i European League er søndag 11. februar mot danske Nykøbing. Håper vi ser deg i hallen.