«Norskorna kommer att få gå en handbollsmatch på skånskt vis» – Storhamar

«Norskorna kommer att få gå en handbollsmatch på skånskt vis»

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen mener Storhamar har en del ting å forbedre fra forrige kamp mot Höör der Storhamar vant med ni mål.

Storhamar vant 37-28 etter å ha ledet 18-16 ved pause i den første kampen mot Höör som ble spilt i Boligpartner Arena forrige helg.

I ettermiddag klokken 16.30 spilles returoppgjøret i Eslövhallen. Höör skriver dette på sin Facebook-side før kampen:

«Förutsättningarna för ett avancemang är tufft, det krävs vinst med 10 bollar, men H65 är ett lag som inte ger sig i första taget, norskorna kommer att få gå en handbollsmatch på skånskt vis!!»

Mia Solberg Svele sa lørdag det bare er å nullstille etter forrige kamp og glemme at de vant med ni i den første. På spørsmål om storseier sist helg kan gi falsk trygghet sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen dette:

– Nei, tror ikke det gir oss noe falsk trygghet i den forstand. Det var ganske mye småting i den kampen fra lørdag som ikke var bra nok. Så vi ha en del ting som vi skal gjøre bedre. Det er nok å ta tak i for at prestasjonen skal være forenlige med det vi ønsker å få til i alle faser av spillet. Det at vi leder med ni mål gir oss heller en god trygghet.

AVKAST 16.30: Line Ellertsen, Guro Nestaker og Storhamar møter Höör i Eslövhallen i ettermiddag.

Hva tar dere med videre fra første oppgjør mot Höör? Dere var mye bedre etter pause enn i førsteomgangen, hvorfor?

– Det viktigste var å skape oss et solid utgangspunkt inn til siste kamp, det klarte vi. Vi er veldig fornøyd med å ha med ni mål ned til Eslöv. Det er ganske naturlig i sånne typer kamper, og det er ofte sånn i mange håndballkamper. Vi begynner alltid på 0-0, så det er ofte naturlig. Selv om vi har hatt en del kamper der vi har rast fra mange av motstanderen denne sesongen, sier Kenneth.

Og fortsetter:

Førsteomgangen ble litt sånn litt frem og tilbake for å bli litt kjent med ukjente spillere. Vi ble nok litt overasket over den råe entusiasmen og punchen de kom med. Vi hadde en klar plan om å holde et høyt tempo i fra start. Det fikk vi godt betalt for i andreomgang der de gjorde noen enkle feil tidlig, og da fikk vi straffet dem ganske raskt, sier Kenneth Gabrielsen, som er fornøyd med hvordan laget har fremstått i høst.

– Vi har jo masse kvalitet i spillertroppen det er jo særdeles vesentlig. Vi har vært stødige og klart å kutte de mindre gode periodene i kampene raskere enn tidligere. Dedikasjonen til alle i laget og klubben har også mye å si. Vi vil mye og ønsker å prestere hver dag. Det gjelder både i de vanlige treningsukene og forberedelser inn mot kamper, samt etterarbeid. Da blir det fort gode resultater over tid, sier Kenneth.

Nå er det altså en plass i Europa League det står om. Klokken 16.30: Hoör – Storhamar.

SPENNING: Mathilde Rivas-Toft og Storhamar spiller om en plass i European League.

Øvrige kamper i European Leagues 3. og siste kvalifiseringsrunde i dag:
Bera Bera Balonmano – Sola
Podravka – Spono Eagles
Dunarea Braila – Borussia Dortmund
Oldenburg – Bensheim/Auerbach
Cam Targu Jiu – Önnereds
Molde – Les Neptunes de Nantes
Perla Lublin – Zork Jagodina
København – Malaga Costa del Sol

Disse lagene ble klare for gruppespillet i går: Vaci NKSE, Chambray Touraine. Forrige helg ble Lokomotiva Zagreb klare.

Fire lag var forhåndskvalifisert for gruppespillet som starter 6. januar: Thüringer (Tyskland), Nykøbing (Danmark), CS Gloria 2018 BN (Romania) og Motherson Mosonmagyarovari (Ungarn).