Eli Marie rett inn i troppen til lørdagens kamp: – Har ikke hilst på alle spillerne engang – Storhamar

Eli Marie rett inn i troppen til lørdagens kamp: – Har ikke hilst på alle spillerne engang

For litt over to uker siden spilte Eli Marie Raasok (25) mot Herning-Ikast i Randers-drakt. Lørdag møter hun det danske topplaget igjen – i kledd Storhamars keeperdrakt.

Storhamar reiser til Danmark med fly fra Gardermoen fredag ettermiddag. Eli Marie Raasok, som ble Storhamar-spiller i rakettfart denne uken, er i Danmark og slutter seg til troppen lørdag.

– Akkurat nå er jeg på vei for å levere bilen jeg har hatt her i Randers. Det er ikke så langt til Ikast fra her jeg bor, så jeg sover hjemme og møter laget lørdag, sier Eli Marie, som signerte en 3,5 årskontrakt med Storhamar tidligere denne uken.

STORHAMAR-KLAR: Eli Marie Raasok er i Storhamar-troppen til lørdagens kamp mot Herning-Ikast.

19. jan spilte Raasok og Randers mot Herning-Ikast i den danske serien. Randers kom litt bakpå i starten, men hentet seg inn og tapte bare med tre mål mot laget som for øyeblikket er nummer to i serien – og som topper puljen i Europa League etter tre strake seire.

– Det blir spennende lørdag. Herning-Ikast er et veldig godt lag når de har alle spillerne sine til rådighet. Men det er absolutt mulig å ta poeng. Vi havna ganske langt bak i starten, men klarte å tette luka, og det ble jevnere enn jeg hadde trodd med det laget vi hadde, sier Raasok.

Hun innrømmer det blir litt spesielt å være med i kamp uten å ha møtt eller trent med sine nye lagvenninner.

– Jeg har ikke hilst på alle spillerne engang. Men samtidig er det bare å hoppe i det. Jeg vet jo ikke om jeg kommer på banen. Men jeg kan uansett bidra fra benken, siden jeg kjenner Herning-Ikast veldig godt, sier 25-åringen, som har 53 juniorlandskamper for Norge.

Hun blir med Storhamar hjem til Hamar etter kampen lørdag kveld. Onsdag er det seriekamp hjemme mot Follo – og lørdag kommer rumenske Magura Cisnadie til Boligpartner.

TYDELIG: Kenneth Gabrielsen sier han er imponert over angrepsspillet til Herning-Ikast og er spent foran lørdagens match.

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen mener det er viktig å få forsvaret til å sitte fra start – i tillegg har han fokus samhandlingen i angrep.

– Vi har forberedt oss så godt som overhodet mulig. Jeg personlig er mest opptatt av at vi skal gjøre en bedre prestasjon enn sist. Så får vi rett og slett se hva utfallet blir. Herning-Ikast er flinke med ball i etablert angrep og bruker linjespiller bevisst. Vi må prøve å få satt et bedre forsvar, samtidig må vi være mye mer lojale i angrep. Vi må bruke ballen mer, da blir forutsetningene bedre i alle faser. Jeg tipper det blir en kamp med mye fart. Herning-Ikast løper nok mer hjemme enn sist de møtte oss. De kommer til å ta raske avkast og ha et voldsomt tempo i angrep, sier Gabrielsen.

MÅLFARLIG: Maja Jakobsen scorer jevnt og trutt for tiden.

Maja Jakobsen ble Storhamars toppscorer da de tapte 27-35 mot Herning-Ikast mandag. Hun mener de blågule har mye å gå på fra åttemålstapet.

– Det kollektive spillet vårt har vært fokus de siste dagene. Det ble for mye en og en mandag, og det går ikke mot så gode lag. Vi må også frem med råskapen i forsvar og den taktiske klokskapen. Det var heller ikke så bra sist. Jeg synes vi hang bra med i førsteomgangen. Men jeg er skuffa over kampen, for vi vet vi kan så mye bedre, sier Jakobsen.

TABELLEN I STORHAMARS EUROPA LEAGUE-PULJE: