– Internasjonalt snitt over Maja, og totalt sett bedre prestasjon enn sist – Storhamar

– Internasjonalt snitt over Maja, og totalt sett bedre prestasjon enn sist

(Herning-Ikast – Storhamar 32-24) – Nå må vi bruke uka frem til kampen mot Magura lørdag godt, og sørge for at flere kommer seg på det nivået jeg vet de har inne, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

Storhamar ledet 2-0 borte mot topplaget Herning-Ikast lørdag, men hjemmelaget slo hardt tilbake og ledet 9-3 etter 14 minutter. Storhamar kom seg til hektene igjen og fikk hentet inn noe av forspranget. Det gikk ni minutter mellom Storhamars tredje og fjerde scoring.

TAPTE: Elinore Johansson (t.v), Guro Nestaker og Storhamar tapte mot Herning-Ikast lørdag.

11 minutter ut i omgangen ledet danskene 11-8, og Storhamar hang for alvor med. Etter 23 minutter ledet Herning-Ikast 14-12. Så kom det en ny svak periode fra Storhamars side, som gjorde at hjemmelaget gikk til ledelse med 20-13.

Storhamar åpnet best etter pause, og syv minutter ut i omgangen hadde Herning-Ikast sin ledelse krympet til fire mål (23-19). Storhamar tok seg bedre tid i angrep og spilte seg frem til gode sjanser. Men så rykket hjemmelaget fra igjen og ledet 26-20 etter 12 minutter. Storhamar spilte seg frem til flere gode muligheter, men som i førsteomgang, ble det for mange bom på nærskudd. 18 minutter ut i andreomgang ledet Herning-Ikast 28-21. Hjemmelaget vant til slutt 32-24.

BÅTTUR NESTE: Storhamar-spillerne reiser hjem fra Danmark lørdag kveld med båt fra Frederikshavn til Oslo.

– Mulig resultatet juger litt. Men vi hadde to dårlige perioder i første omgang som ødela mye resultatmessig for oss. For vi gjorde mye bra før pause også. Dessverre tok de hele hånda da vi ga dem lillefingeren og satte inn fire kontramål en periode der før vi rakk å gni oss i øynene. Andreomgangen synes jeg er veldig god. Da var vi skarpe i forsvar og slapp inn 12 mål. Keeperen deres redde ni hundreprosentsjanser. Vi har så gode spillere at vi skal sette de ballene. Nå skal vi riste av oss denne og jobbe mot å bli mye mer stabile. Totalt sett er dette en bedre prestasjon av oss enn den forrige kampen mot dem. Jeg synes Herning var mye skarpere i dag enn på mandag. De spilte hjemme og løp mye. Nå må vi bruke uka frem til kampen mot Magura lørdag godt og sørge for at flere kommer seg på det nivået jeg vet de har inne, og det tror jeg vi skal klare med en god treningsuke og kamp mot Follo i midtuka, sier Kenneth.

STORHAMARS BESTE: Maja Jakobsen var i storslag mot Herning-Ikast.

Nok en gang ble Maja Jakobsen kåret til Storhamars beste spiller. Jakobsen scoret syv mål på åtte forsøk og ble kampens toppscorer.

– Det var flere som viste mye bra innimellom. Men jeg er superfornøyd med Maja. Det er internasjonalt snitt over henne. Nå skal vi jobbe for å få flere inn i flytsonen, og da får vi fort marginale situasjoner med oss i stedet for mot oss, sier Kenneth Gabrielsen.

Anniken Obaidli tråkket over i slutten av andreomgangen. Kenneth Gabrielsen opplyser at det ser ut til å «gå bra».

Onsdag kommer Follo til Boligpartner – og lørdag er det en viktig hjemmekamp mot Magura Cisnadie.

KAMPFAKTA:
Herning-Ikast – Storhamar 32-24 (20-13)
Storhamars lag: Stine Lidén, Eli Marie Raasok, Sofie Ege Grønlund – Maja Jakobsen 7, Anniken Obaidli 4, Emilie Hovden 3, Ane Cecilie Høgseth 2, Kristin Venn 2, Jeanett Kristiansen 2, Betina Riegelhuth 2, Guro Nestaker 2, Susanne Liberg Amundsen, Monika Bruce, Sara Rønningen, Elinore Johansson, Lone Sandvik
Toppscorer Herning-Ikast: Ingvild Bakkerud og Emma Friis, begge 5
Dommere: Matan Lindenbaum og Dor Laran, Israel
Utvisninger: Herning-Ikast 4×2 min, Storhamar 5×2 min.
Tilskuere: 849 i IBF Arena.