Anniken med gladmelding og spådom: – Jeg tror det her kommer til å bli sykt bra – Storhamar

Anniken med gladmelding og spådom: – Jeg tror det her kommer til å bli sykt bra

Anniken Obaidli (26) melder seg spilleklar etter lørdagens overtråkk – og kommer i tillegg med betraktninger om tiden fremover.

Mot slutten av lørdagens kamp mot Herning-Ikast hinket Anniken Obaidli av banen med smerter i ankelen etter et overtråkk. Heldigvis er det ingen fare, og bakspilleren sier hun spiller både mot Follo onsdag – og den viktige Europa League-kampen mot Magura Cisnadie hjemme i Boligpartner lørdag.

– Det går bra. Det var et overtråkk, samme fot som sist. Det var veldig vondt der og da. Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Men jeg har en mistanke om at jeg kanskje tråkka litt på foten hennes. Jeg var positivt overraska dagen etter, så jeg er ikke noe bekymra i det hele tatt, sier Anniken.

GLEDER SEG: Anniken Obaidli og Storhamar møter Follo onsdag og rumenske Magura Cisnadie lørdag.

For å henge med i kampen om kvartfinale i Europa League, må Storhamar slå Magura Cisnadie lørdag. Sist lagene møttes vant rumenerne 33-28.

– Nå var ikke jeg med i den kampen, så jeg har kanskje et litt annet bilde på det. Men det blir kanskje å forsøke å få god flyt i forsvaret og i ankomstspillet der vi er gode. De har også mange gode spillere. Jeg kjenner ikke til så mange av dem, men da jeg så den kampen, så jeg at det er et lag som kan hevde seg. Vi har jo møtt et rumensk lag tidligere, så jeg tror det blir veldig spennende å spille den kampen, sier Anniken.

Tenker dere mye på at dere må ta dem på innbyrdes?

– Jeg tror nok at det ligger litt i bakhodet. Men først og fremst blir det viktig bare å vinne kampen. Nå har vi tapt to mot Herning, så det hadde vært kjekt med en seier, svarer Anniken.

Molde-jenta synes det var mer kvalitet over det Storhamar viste mot Herning-Ikast lørdag enn det de blågule presterte i hjemmekampen fem dager tidligere.

– Vi spilte en bedre kamp borte, synes jeg. Selv om vi tapte med like mange mål, føler jeg vi hadde bedre flyt både i forsvar og i angrep. Men Herning er et godt lag, og de straffa oss på feil vi gjorde. Da blir det veldig lette mål i mot. Men vi kan ta med oss det gode fra den kampen og prøve å se litt positivt på det, sier Obaidli.

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen uttalte etter kampen mot Herning-Ikast lørdag at det var flere spillere som i perioder viste mye bra.

– Ja, men det vil jeg si meg helt enig i. Og vi klarte også å holde oss veldig mye mer til det vi avtalte før kampen. Det var flere av oss som kanskje løfta seg litte grann, så får vi håpe vi løfter oss enda mer nå. Vi hadde lengre gode perioder der vi treffer hverandre bedre på timing og sånne ting. Vi har ikke fått spilt så mye sammen. Men jeg tror at når vi først begynner å treffe hverandre både i forsvar og i angrep, tror jeg det her kommer til å bli sykt bra. Så jeg er ikke bekymret for det på noen måte. Det er ikke bare det at vi ikke har spilt så mye sammen. Når man har ligget på sofaen i en uke og vært syk, så kan man ikke forvente at man er på samme nivå med en gang man kommer tilbake. Vi har vist at dette her kan vi, det tar bare litt lenger tid. Det kommer til å klaffe igjen, kommenterer Anniken.

FOKUS: Kenneth Gabrielsen, Elinore Johansson, Anniken Obaidli, Ane Høgseth (delvis skjult) og Maja Jakobsen kjemper om topplassering i serien og kvartfinale i Europa League.

Storhamar ligger på andreplass i serien og er fremdeles med i kampen om en plass i kvartfinalen i Europa League. Det gjør at Obaidli ser meget lyst på det laget har i vente.

– Jeg tenker at det kommer til å gå veldig bra. Vi kommer til å få mange gode treninger sammen og mange bra kamper i Europa. Så jeg tror egentlig vi bare har gode ting i vente, sier Anniken.

Storhamar signerte bakspilleren Line Ellertsen før jul. Hun kommer fra danske Aarhus og kommer til Hamar etter sesongen. Høyrekanten Tina Abdulla (Borussia Dortmund) blir også Storhamar-spiller etter sesongen. I tillegg signerte klubben nylig keeperen Eli Marie Raasok fra danske Randers.

– Dette er gode spillere. Nå kjenner jeg Tina Abdulla fra før. Og det er jo ei herlig jente. Så jeg vet at hun kommer inn med mye bra. Line (Ellertsen) kjenner jeg ikke noe særlig, men jeg har spilt mot henne. Hun er også en veldig spennende type. Hun kaster like bra med begge armene, og jeg tror også hun kan tilføre laget mye bra. Vi er på en måte på vei fremover nå. Det å få inn to nye spillere – eller det blir jo tre nå med Eli Marie (Raasok) da – det tror jeg kommer til å bidra til at vi tar store skritt fremover, sier Anniken Obaidli.