(Storhamar – Romerike 28-23) Storhamar vant med med fem mål i den første sluttspillkvartfinalen. – Vi må rette opp i de tekniske feilene våre til onsdagens bortekamp, kommenterer Storhamar-spiller Sara Rønningen.

Storhamar ledet 16-10 ved pause etter mye bra spill. I andreomgang hadde Storhamar full kontroll og har sikret seg et godt utgangspunkt i kvartfinalen som spilles best av tre.

FEMMÅLSSEIER: Sara Rønningen og Elinore Johansson var fornøyd med at Storhamar vant den første sluttspillkvartfinalen.

– Jeg synes det var en grei start på sluttspillet. Vi hadde ekstremt mange tekniske feil, så det var en typisk kamp etter vi har hatt et opphold. Vi prøvde litt forskjellig bare for å komme i gang og få testet ut det vi har trent på. Vi må rett og slett bare rydde opp i de tekniske feilene som er veldig juniorfeil egentlig, så det er veldig enkelt å rette på. Men ellers synes jeg det var mye bra i dag som vi bare må ta med oss. Vi må bare prøve å gjøre en litt bedre prestasjon onsdag, fortsetter Rønningen.

Det er tre uker siden sist Storhamar spilte kamp. Først var det litt påskeferie, og i forrige uke var det diverse landslagssamlinger. Rønningen understreker at sluttspillet betyr mye for Storhamar.

– Sluttspillet er kjempeviktig for oss. For min del er det en avslutning, og det er det for andre spillere og. Det er en veldig grei pott som ligg i finalen. Både med CC-Amfi for våres del, men også en Champions League-mulighet, så vi spiller selvsagt for å vinne alle kampene, sier strekspilleren.

TOK FØRSTE STIKK: Ane Cecilie Høgseth, Kamilla Sundmoen og Sara Rønningen i samtale etter søndagens seier.

Slik forklarer Storhamars daglige leder Kamilla Sundmoen reglene rundt fordelingen av europacup-plassene.

– Vinneren av sluttspillet får den høyest rangerte plassen i europacupen neste sesong, og det vil være en Champions League-plass. Den nest høyeste europacup-plassen går til vinneren av Rema 1000-ligaen. Nå kan det hende Norge får to plasser i Champions League til høsten ettersom de russiske lagene trolig ikke får være med. Men dette vet vi ikke nå. I juni kommer vi uansett til å levere en søknad til EHF om å få spille i Champions League, sier daglig leder i Sundmoen.

Onsdag reiser Storhamar til Skedsmohallen. Seier mot Romerike også der betyr semifinale. Vinner Romerike, blir det en avgjørende match på Hamar.

– Jeg synes det er en grei start på sluttspillet. Vi hadde ekstremt mange tekniske feil, så det var en typisk kamp etter vi har hatt et opphold. Vi prøvde litt forskjellig bare for å komme i gang og få testet ut det vi har trent på. Vi må rett og slett bare rette opp i de tekniske feilene som er veldig juniorfeil egentlig, så det er veldig enkelt å rette på, Men ellers synes jeg det var mye bra i dag som vi bare må ta med oss. Vi må bare prøve å gjøre en litt bedre prestasjon onsdag, fortsetter Rønningen.

P.S: Emilie Hovden scoret syv og ble kampens toppscorer. Hovden ble også kåret til banens beste spiller.

Storhamar – Romerike 28-23 (16-10)
1. kvartfinale i sluttspillet:

Storhamar: Eli Marie Raasok, Sofie Ege Grønlund – Susanne Liberg Amundsen 1, Ane Cecilie Høgseth 3, Elinore Johansson 1, Maja Jakobsen 4, Kristin Venn 1, Sara Rønningen 2, Jeanett Kristiansen 1, Betina Riegelhuth 1, Anniken Obaidli 2, Emilie Hovden 7, Guro Nestaker 5
Toppscorer Romerike: Maja Muri 6
Utvisninger: Storhamar 2×2 min, Romerike 2×2 min
Tilskuere: 679 i Boligpartner Arena