Storhamar-spillerne trener klokken 08 på nasjonaldagen for å gjøre de siste forberedelsene før andre kamp i sluttspillsemifinalen borte mot Sola onsdag.

– Det er viktig for oss med vante kampforberedelser. Vi trener alltid dagen før kamp, uansett hvilken dag det er. Både vi i teamet og spillerne har vært i den situasjonen tidligere, så dette er ikke noe unikt. Det er viktig for oss å være best mulig forberedt til kampen mot Sola. Derfor trener vi 17. mai. Og vi ti trener tidlig, siden det er litt ståhei 17. mai, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

VIKTIG: Ane Cecilie Høgseth mener det er viktig å trene 17. mai for å være best mulig forberedt før kampen mot Sola.

Les også: Denne kantspilleren er klar for Storhamar: – Noe jeg ikke kunne takke nei til

– Vi skal forberede oss til onsdagens sluttspillsemifinale. Det er det vi har fokus på nå, og da er det helt greit å trene 17. mai. Vi trener tidlig, og da har vi uansett resten av dagen til å ha planer med venner eller familie, sier Ane Cecilie Høgseth.

Les også: Selma hadde drømmeuke på jobb med Storhamar-spillerne

– Det er ikke så ofte det skjer, og det er ikke noe problem for oss å trene 17. mai. Vi vet det er viktig å forberede seg til kampen mot Sola, så det er verdt det, sier Betina, som er blant spillerne som har barn som skal gå i barnehagetog:

– Vi rekker toget. Det er planlagt. Kenneth sa vi mødrene på laget kunne komme med innspill til tidspunkt for treningen. Og da ble det på morgenen, sier Riegelhuth.

KAMP TO: Betina Riegelhuth tror det blir langt tøffere å møte Sola onsdag enn da lagene møttes i Hamar 11. mai.

Storhamar vant 37-27 hjemme onsdag. Seier i Åsenhallen onsdag kveld innebærer at Storhamar er i finalen.

– Jeg tror det er et helt annet Sola-lag vi møter onsdag, så det blir sikkert en tøff kamp på deres hjemmebane, tipper Betina Riegelhuth.

Vinner Vipers mot Molde torsdag, blir det finale mot sørlendingene som tok NM-gull lørdag.

Onsdag: Sola – Storhamar TV2 Sport kl. 20.15.