– Det er bare morsomt, og ikke noe som jeg tenker på – Storhamar

– Det er bare morsomt, og ikke noe som jeg tenker på

Seriesølv, Europa League-spill, sluttspillfinale og A-landslagsdebut. Den første sesongen i Storhamar bød på litt av hvert for Ane Cecilie Høgseth (21), som nylig forlenget kontrakten med Storhamar.

Høgseth kom til Storhamar før fjorårssesongen og gjorde sine saker så bra at hun ble tatt ut på samling med A-landslaget i vår og fikk sin landslagsdebut mot Nord-Makedonia. Strekspilleren signerte nylig en ny kontrakt med Storhamar ut sesongen 2024/25.

GLEDER SEG: Ane Cecile Høgseth ser frem til sesongstart.

– Jeg gleder meg masse til å være med videre og trives veldig godt. Det er et supert team rundt – og ikke minst de frivillige og publikum, kommenterte Ane rett etter å ha skrevet under på den nye kontrakten.

– Kjenner du på at det er forventninger til deg i år?

– Ja, det er litt forventninger, føler jeg. Men det er bare morsomt, og ikke noe som jeg tenker på. Jeg prøver å jobbe med fokusområder jeg skal bli bedre på. Jeg må bruke den tida jeg kan til å utvikle meg. Jeg har gode medspillere rundt meg, noe jeg merket veldig i fjor. Det svinger av og til, men jeg føler jeg utviklet meg mer og mer i løpet av sesongen, og det er veldig godt å kjenne på, sier Ane Cecilie Høgseth.

NY KONTRAKT: Ane Cecilie Høgseth skrev nylig ny kontrakt med Storhamar ut 2024/25-sesongen.

Den 21 år gamle Oslo-jenta bor i leilighet midt i Hamar sentrum og liker seg ved Mjøsa. Nå ser hun frem til at sesongen kommer i gang. Hun synes laget ser bra ut få dager før seriestart. Høgseth skryter av sin nye strekspiller-makker Olivia Löfqvist som kom til Storhamar fra svenske Lugi.

– Laget vi hadde i fjor var veldig bra. Det vi har nå ser også veldig bra ut. Vi har fått inn spillere med litt andre kvaliteter. I tillegg er Moa (Fredriksson) tilbake i forsvaret vårt. Olivia (Löfqvist) er en herlig jente. Hun hun kan sette en standard, og da er det bare å blir med. Vi utfyller hverandre og skal jobbe tett sammen for å utvikle oss videre, sier Høgseth.

Nå er øynene rettet mot søndagens serieåpning borte mot Byåsen.

– Jeg tror det blir en bra kamp. Jeg håper vi klarer å være lojale til spillet vårt, og at vi får satt et godt forsvar. Jeg synes Byåsen har et bra lag, så vi må være ordentlig på fra start. De har hjemmebane, og det er første seriekamp. Det er alltid litt spesielt, så vi må være ordentlig på fra start. Vi husker hvordan det var i første seriekamp mot Larvik i fjor, sier Ane Cecilie Høgseth.

Storhamar lå under 9-16 ved pause i seriepremieren på bortebane mot Larvik. Storhamar snudde kampen etter pause, vant andreomgangen 21-10 – og kampen 30-26.

1 serierunde i Rema 1000-ligaen:

Torsdag:
Larvik – Vipers kl. 19.15

Søndag:
Byåsen – Storhamar kl. 17.00
Romerike – Fana kl. 18.00
Sola – Tertnes kl. 18.00
Volda – Fredrikstad kl. 18.00
Molde – Aker kl. 19.00