Zschocke blir med til Danmark: – Forventer ikke mye av henne der – Storhamar

Zschocke blir med til Danmark: – Forventer ikke mye av henne der

Mia Zschocke (24) er i Storhamar-troppen til søndagens Champions League-kamp mot Team Esbjerg.

Den tyske bakspilleren ble klar for Storhamar tidligere denne uken. Zschocke spilte for Borussia Dortmund forrige sesong, og før det var hun flere sesonger i Bayer Leverkusen.

– Jeg har ingen store forventninger til Mia før kampen mot Esbjerg. Hun har bare trent med oss noen dager, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

KLAR: Mia Zschocke er med mot Team Esbjerg.

Team Esbjerg står i likhet med Storhamar med ett tap og én seier på de to første kampene i Champions League (tap 29-31 mot Györ og seier 28-23 over Buducnost).

Det er ventet stinn brakke i Blue Water Dokken Arena når Team Esbjerg får besøk av Storhamar søndag ettermiddag.

– Når vi tenker på nivået på motstanderen, snakker vi om Györ- og Vipers-nivå. Og vi skal møte alle disse tre lagene i høst. Toppnivået til Esbjerg er et Final Four-lag. De har ekstremt gode spillere i alle posisjoner. For oss er det en glede å få møte de beste lagene, sier Gabrielsen.

– Sammen med spillerne skal vi finne noen ting vi skal ha ekstra fokus på i matchen. Så skal vi levere og prestere så godt som overhodet mulig. Vi skal senke skuldrene og stå i det. Så får vi se hva det holder til. Det blir garantert mye vi kan ta med oss fra kampen som vil gjøre oss til et bedre lag, fortsetter Gabrielsen.

Les også: Zschocke-overgangen: – Alt her passer meg bra

Etter noen dager i Storhamar sitter Mia Zschocke igjen med et veldig godt inntrykk av både klubben og sin nye hjemby.

– Det har vært veldig bra. Det er en veldig fin kultur her. Det er kontroll, og alt er profesjonelt. En god start. Jeg er blitt så godt tatt i mot av spillerne og administrasjonen. Jeg er veldig fornøyd, sier hun.

KOSER SEG: Mia Zschocke sier hun har hatt noen veldig fine dager sammen med de nye lagvenninnene sine i Storhamar. Her sammen med Maja Jakobsen.

24-åringen har bodd i storbyer som Dortmund og Leverkusen. Hun forteller at hun aldri har bodd på et så lite sted som Hamar.

– Jeg er vant med å bo i storbyer der det bor mange folk, hvor det var vanlig å gå ut på barer, kafeer og sånne ting. Dette er en ny erfaring for meg, og jeg tror det blir veldig fint, sier hun.

Les også: Guro og Sofie på rekruttlandslaget

Hun var med til Oslo onsdag og så Storhamar slå Oppsal ut av NM der det ikke gikk helt på skinner før pause.

– Det var ikke den beste starten på kampen, men vi våknet i andreomgang, sier Zschocke.

Hun er spent før søndagens kamp mot stjernespekkede Team Esbjerg. Den norske bakspillerrekka med Mørk, Reistad og Breistøl er ikke lett å stoppe.

– Team Esbjerg er et veldig erfarent lag. De har mange spillere med internasjonal erfaring. De har gode bakspillere i Kristine Breistøl, Nora Mørk og Henny Reistad. Det blir viktig for oss ikke å gjøre mange tekniske feil, og å ta godt vare på sjansene våre. Én feil hos oss betyr fort mål for dem, sier Zschocke, som reiser på landslagssamling i Tyskland etter søndagens kamp.