Susanne gir seg i Storhamar etter sesongen – Ingeborg blir Kristins makker – Storhamar

Susanne gir seg i Storhamar etter sesongen – Ingeborg blir Kristins makker

Susanne Liberg Amundsen forlater Storhamar når sesongen er over. Dermed blir Løten-jenta Ingeborg Storbæk Monné makker til Kristin Venn på venstrekanten.

– Jeg har lyst til å ta ytterligere steg i min utvikling, og tror nok det mest fornuftige for meg nå er et klubbskifte, sier Susanne Liberg Amundsen.

Hun forlater dermed Storhamar etter denne sesongen.

– Det blir ekstra spesielt å reise fra Hamar, og det jeg ser på som et av Norges beste publikum. Det er bare å ta av seg hatten, dere er helt rå. Dere aner ikke hvor mye dere betyr for oss spillere. Og frivilligheten i denne klubben, den er enorm. Tror det er få klubber i Norge som er bedre her. Med det sagt er det fortsatt mange måneder igjen av sesongen og tid til å skape masse gode minner her på Hamar sammen med en gjeng i verdensklasse, sier Susanne.

– Hvordan føler du at du har utviklet deg i Storhamar etter du kom på elitelaget?

– Jeg har mye å takke Storhamar for! Helt fra jeg fikk begynne å trene med elitelaget i desember 2019 har jeg lært enormt mye. God kvalitet både på teknisk, taktisk og fysisk trening har gjort meg til den håndballspilleren jeg er i dag. Storhamar er gode på alle disse områdene, med masse god spisskompetanse. På bakgrunn av dette vil jeg si jeg har blitt både sterkere, raskere smartere og bedre teknisk de siste årene. Føler meg privilegert som har hatt muligheten hver dag til å få trene og sparre med spillere med så høyt nivå, sier Susanne.

– Er det ikke synd for Storhamar å miste lokale spillere, trener Kenneth Gabrielsen?

– Det er alltid synd å miste spillere, dette er dessverre en del av gamet. Susanne har en stor fremtid foran seg og har potensialet til å ta steget helt opp. Som tidligere nevnt ville vi gjerne beholdt hele stallen fra denne sesongen inn i neste. Det er ikke alltid like lett. I dette tilfelle så tror jeg dette er et fornuftig valg av Susanne. Vi har Kirstin Venn på kontrakt ut 25/26 sesongen. Som tilsier at hun er den som oftest vil spille de «viktige» minuttene. Nivået som Susanne inne er godt nok til å være et førstevalg i veldig mange klubber. Dertil utvikle seg til å bli en kantspiller i det helt øverste sjiktet. Vi mister en lokal god spiller. Det betyr at Ingeborg Monnè som er på kontrakt trer inne som makker til Kristin fra neste sesong. Som også er en lokal spiller med fremtiden foran seg, sier Gabrielsen.

– FORNUFTIG VALG: – Det er alltid synd å miste spillere, dette er dessverre en del av gamet, sier Kenneth Gabrielsen.

Ingeborg Storbæk Monné blir dermed Kristin Venns makker på venstrekanten neste sesong. Monné som er fra Løten er inne i sin første sesong på elitelaget.

– Kristin er en veldig god spiller som har mange gode egenskaper som jeg kan lære av. I tillegg til å være en god håndballspiller, så er hun er veldig fin person som det er lett å spille på lag med, sier Ingeborg Storbæk Monné.

– Hvordan synes du utviklingen din har vært etter den første sesongen i elitestallen?

– Årets elitestall har så mange gode spillere og det er alltid høy kvalitet på trening. Med et så bra nivå, så har også jeg måtte heve eget nivå og bli smartere i spillet, sier Ingeborg.