Odense-profilen Maren Aardahl: – Vi har stor respekt for dem – Storhamar

Odense-profilen Maren Aardahl: – Vi har stor respekt for dem

Odense er Danmarks for tiden beste lag. Lørdag kommer Maren Aardahl (28) & Co. til Hamar i første i den første playoff-kampen i Champions League.

Odense ble nummer tre i gruppespillet i Champions League, bak Vipers og CSM Bucuresti. Odense leder den danske serien foran Team Esbjerg og Herning-Ikast. Storhamar åpner med hjemmekamp lørdag, helgen etter møtes lagene i Odense. Sammenlagtvinneren er klar for kvartfinale mot Györ.

Landslagsstjernen Maren Aardahl er en sentral spiller på Odense. Strekspilleren sier de tar Storhamar på fullt alvor.

– Først og fremst tenker jeg at det er to veldig viktige kamper oss og klubben. Vi har sett at Storhamar har hatt noen veldig gode resultater mot gode lag. De har hatt en veldig god debutsesong i Champions League, så vi har stor respekt for dem, sier Maren Aardahl.

SENTRAL: Lørdag kommer Maren Aardahl og Odense til Hamar. Foto: Odense Håndbold.

Det danske laget ble altså nummer tre i sin pulje i Champions League.

– Overall er vi fornøyd. Vi hadde kanskje ikke en så god start, men vi kom oss godt inn i det etter hvert. Vi er i god posisjon til å nå målsettingen. Klubbens målsetting er kvartfinale, men vi drømmer jo om å spille Final-4. sier Maren Aardahl, som spilte sammen med Kristin Venn i Byåsen i mange sesonger. De to gikk også på samme videregående. Aardahl spilte dessuten på juniorlandslaget med Anniken Obaidli – og nå er hun lagvenninne med Ane Cecilie Høgseth på A-landslaget. Høgseth er nyoperert og ute resten av sesongen.

Tonje Løseth er det andre norske innslaget i Odense. Det danske topplaget har mange nederlandske landslagsspillere. Blant annet: Lois Abbingh, Bo van Wetering, Larissa Nusser og Diane Housheer. De danske landslagsspillerne Mie Højlund, Rikke Iversen og Althea Reinhardt er også svært viktige brikker på Odense. Mia Rej er ute med skade.

Slik beskriver Maren Aardahl årets Odense-utgave:

– Vi er et veldig fysisk og tøft lag. Vi står godt defensivt og er sterke, men har samtidig fine løpetyper. Vi har også stor bredde i laget. I angrep har vi flere små og kjappe duellspillere. Og vi har gode skyttere. Lois (Abbingh) er tilbake etter fødsel, og hun blir bare bedre og bedre. Det var viktig å få tilbake henne, sier Aardahl, som har kontrakt med Odense til sommeren 2026. Neste sesong får hun Ole Gustav Gjekstad som trener.

Kampstart er klokken 18.00 lørdag – du kan kjøpe billett HER eller i appen